گرمایش از کف چیست؟
اگر برای شما هم این سوال وجود آمده که گرمایش از کف چیست و چقدر هزینه دارد؟ بهتر است بدانید گرمایش از کف به عنوان یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش ها در دنیا جهت گرم کردن ساختمان و کف خانه شناخته شده و طرفداران زیادی دارد. این سیستم در مقایسه با سایر سیستم های گرمایشی، از مزایای فوق العاده تری برخوردار بوده و به همین دلیل هم روز به روز افراد بیشتری از آن بهره می گیرند.
برای اجرا و راه اندازی گرمایش از کف لازم است یک سری نکات و موارد مهم را حتما در نظر داشته باشید تا به مشکل برنخورید. بنابراین اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این خصوص به دست آورید و بعد نیز دچار پشیمانی نشوید، توصیه می کنیم مطالبی که در ادامه مقاله ذکر شده را نادیده نگیرید.
معرفی انواع روش های گرمایش از کف:
همان طور که در ابتدای مطلب نیز شد، سیستم گرمایش از کف جزو بهترین و مناسب ترین روش ها برای تامین گرما در ساختمان به شمار می رود و می تواند عالی ترین نوع توزیع حرارت را در فضا داشته باشد. این سیستم به طور کلی به ۲ صورت گرمایش از کف برقی و گرمایش از کف آبی در ساختمان ها قابل اجرا است اما امروزه بیشتر در فضاهای بزرگ از نوع گرمایش از کف آبی استفاده می کنند زیرا این نوع سیستم بازدهی مطلوب تری دارد.
برای راه اندازی سیستم گرمایش از کف آبی، معمولا از لوله های چند لایه استفاده می کنند و گرما از آب داخل لوله ها با کمک انتقال حرارت میان مولکول های هوا و همچنین جریان دمای به وجود آمده، خیلی راحت به محیط بیرون انتقال داده خواهد شد و از این طریق هم به سمت بالا در فضای داخلی حرکت می نمایند.
لازم به ذکر است که فضای داخلی ساختمان با همین روش آسان به صورت کاملاً یکسان، گرم می شود. فراموش نکنید گرمایش از کف به طور معمول شامل مراحل اجرایی مختلفی بوده و به همین دلیل هم هر کسی از عهده انجام آن بر نمی آید و باید کار را به اشخصاص حرفه ای سپرد.
مراحل اجرای گرمایش از کف:
اجرای عایق
در اولین مرحله برای راه اندازی گرمایش از کف لازم است عایق را اجرا کنید. دقت داشته باشید برای این که حرارت موجود در اکثر لوله های گرمایشی به کف منتقل نشود و این طریق هم انرژی هدر نرود، نیاز است بعد از صاف نمودن سطح کار توسط کف سازی، پوکه معدنی، بتن یا عایق پلی استایرن در کف اجرا شود.
نوارهای عایق حرارتی نیز لازم است در دیوارهای اطراف تا ارتفاع ۱۰ سانتی متر چسبانده شوند تا حرارت به دیوارهایی که در اطراف وجود دارد، انتقال نیابد. اجرای عایق کف، کار بسیار ساده ای بوده اما از اهمیت زیادی برخوردار است و باید حتما به شکل استاندارد انجام شود تا شاهد خروجی عالی باشید.
نصب جعبه کلکتور
برای نصب جعبه کلکتور گرمایش از کف، در ساختمان مورد نظرتان محل مناسبی را انتخاب کنید. بعد از پیدا کردن محل قراری گیری کلکتور، لازم است اتصالات آن مانند شیر بای پس، شیر هواگیری و شیر قطع و وصل با استفاده از بست به جعبه متصل شود.
خواباندن لوله ها
بعد از این که کلکتور در محل مناسبی نصب شد، نوبت به خواباندن لوله ها می رسد. برای انجام دادن این کار توصیه می شود از لوله ۵ لایه استفاده کنید و آن ها را بر اساس نقشه گرمایشی، در کف زمین بخوابانید. توجه داشته باشید استفاده از بست جهت نگه داری لوله ها بر روی عایق حرارتی کف، اهمیت زیادی دارد و برای این منظور به هیچ عنوان نباید از میخ استفاده کنید.
اتصال لوله ها
هنگامی که تمام این مراحل به صورت صحیح طی شود، نوبت به وصل کردن لوله ها به پکیج و کلکتور می رسد. در مسیر لوله کشی این سیستم، ۲ خط لوله رفت و برگشت وجود دارد که باید آن ها را به کلکتور رفت و برگشت، متصل کرد. در نهایت نیز هر دو مسیر لوله به منبع حرارتی ساختمان وصل می شود تا با گردش آب گرم در هر لوله، گرمایش اطراف تأمین شود.
تست سیستم
با توجه به این که بعد از اجرای کف پوش دسترسی به لوله ها محدود می شود، نیاز است حتما پیش از نصب کف پوش و بتن ریزی، کل سیستم گرمایش از کف تست شود. برای انجام این کار کافی است سیستم لوله کشی را از آب پر کرد و سپس طی یک مدت زمان مشخص، فشار آن را مورد آزمایش و بررسی قرار داد. بعد از این مرحله نیز هواگیری سیستم گرمایش انجام می شود.
بتن ریزی و اجرای کف پوش
در مرحله بعدی بلافاصله پس از تست سیستم لوله کشی و مطمئن شدن از کارکرد صحیح آن ها، باید سطح تمام لوله ها را با استفاده از ملات به اندازه ۳ سانتی متر پوشاند. زمانی که کار بتن ریزی به پایان رسید، برای اتمام کار نیز لازم است یک کف پوش مناسب را نصب کرد.
مهم ترین مزیت های سیستم گرمایش از کف :
افرادی که با مزایای استفاده از گرمایش از کف آشنا هستند، می توانند راحت تر به مقایسه آن با دیگر سیستم های گرمایشی بپردازند و در نتیجه بهترین گزینه ممکن را برای خود انتخاب کنند. به همین خاطر نیز ما در ادامه مهم ترین مزایای این سیستم گرمایشی را به شما معرفی کرده ایم.
راحتی و آسایش
امروزه در اکثر ساختمان ها برای جذابیت و زیبایی بیشتر کف زمین از سنگ و سرامیک های مختلف استفاده می کنند که در فصل های سرد سال بسیار سرد می شوند. اما با بهره گیری از سیستم گرمایش از کف، دیگر با سردی زمین مواجه نخواهید شد.
در اصل با اجرا کردن این سیستم، در طول فصل های سرد، درجه حرارت محیط ساختمان تان ثابت خواهد ماند و حین ایجاد مشکلات مختلفی همچون قطع شدن برق نیز با کم ترین دردسر مواجه خواهید شد.
صرفه جویی در انرژی
به طور معمول مصرف انرژی در این سیستم گرمایشی نسبت به سایر سیستم ها همچون رادیاتور، بسیار کمتر است زیرا تبادل دما میان دیوارهای خارجی و کف بسیار کم بوده و سطح تابشی نیز به اندازه مساحت فضای مورد گردش است. دمای آب در حال گردش در آن هم بسیار پایین بوده و همین امر موجب می شود در مصرف انرژی به شکل خارق العاده ای صرفه جویی شود.
امکان بهره گیری از منابع حرارتی مختلف
در گرمایش از کف شما می توانید منابع حرارتی مختلفی همچون موتورخانه مرکزی، پکیج و یا پنل خورشیدی را برای خود انتخاب کنید. دقت داشته باشید به صورت استاندارد باید ۲ منبع جدا برای گرمایش محیط و آب گرم سیستم های بهداشتی در نظر گرفته شود یا این که منبع ایجاد حرارت و گرما با کمک یک مبدل حرارتی، دما را برای سیستم مورد نظر تنظیم نماید.
در اکثر مواقع برای گرمایش از کف توصیه می شود از پکیج هایی که دارای قابلیت گرمایش از کف هستند، بهره بگیرید. البته برای اجرای این سیستم می توان از موتورخانه با دیگ های آبگرم و مبدل حرارتی نیز استفاده کرد. در چنین شرایطی نیاز است به هزینه های تعمیر و نصب موتورخانه هم توجه کرد.
عدم اشغال فضا
سیستم گرمایش از کف، اصلا فضای منزل تان را اشغال نمی کند و می توانید بدون محدودیت، وسایل خود را جا به جا کنید. این سیستم بیشتر برای ساختمان های آپارتمانی که دارای فضای کوچکی هستند، مناسب است و می تواند کارایی بی نظیری داشته باشد. بنابراین اگر منزل تان فضای بزرگی ندارد و به دنبال یک سیستم گرمایشی عالی هستید، بهتر است از این گزینه پرطرفدار بهره بگیرید و خیلی سریع آن را اجرا کنید.
دمای ثابت
با کمک گرمایش از کف می توانید حتی برای مکان هایی با ارتفاع بالا، دمای ثابت و مطلوبی ایجاد کنید. توزیع گرما یا حرارت با این سیستم گرمایشی در تمام ساختمان به صورت یکنواخت است و گرمای تولید شده از زمین تا ارتفاع ۲ متر به بهترین شکل ممکن حس می شود.
- هوای مطبوع
در این روش محبوب بر خلاف دیگر روش ها مانند بخاری گازی، استفاده از رادیاتور و بخاری های برقی، هوا همیشه به صورت مطبوع بوده و جلوی خشکی آن هم گرفته می شود. سیستم گرمایش از کف، هیچ گونه گاز سمی و خطرناکی از خود ایجاد نمی کند و موجب آلودگی محیط نیز نمی شود.