ویلا نئوکلاسیک

 

نئو کلاسیک در قرن۱۸میلادی ظهور و در قرن ۱۸و۱۹،از مهم ترین سبک معماری، در اروپا بوده است. این سبک ابتدا از ایتالیا و بعد در فرانسه طرفداران زیادی پیدا کرد.نمای نئوکلاسیک،درواقع  پوششی کلاسیک بر روی سبک مدرن است و تا به امروز معماری‌های جذاب با طراحی نمای خیره کننده ای ثبت کرده است.نمای نئوکلاسیک، نقطه مقابل ساختار تجملاتی،نمایش جلال و جبروت سبک کلاسیک است.برای طراحی این سبک می‌توان از متریال‌های سنتی و مدرن از جمله چوب،شیشه،آجر،بتن،فولاد و...استفاده کرد و محدود به چهارچوب‌های سنتی مصالح نیست.

به بیانی دیگر، نمای نئو کلاسیک سبکی بین طراحی نمای کلاسیک با طراحی نمای مدرن است. در طراحی نما ویلا نئوکلاسیک هدف اصلی طراح، طراحی ویلا به سبک کلاسیک اما به دور از حاشیه پردازی های تجمل گرایانه است. در نمای نئوکلاسیک خبری از المان های اشرافی نیست اما می توان اصالت را در نمای ویلا دید.در طراحی نما ویلا نئوکلاسیک از اصول طراحی نمای مدرن و طراحی نمای کلاسیک به صورت تلفیقی استفاده می شود. بنابراین در طراحی نئوکلاسیک شاهد المان های ظریف و هنری کلاسیک اما با چاشنی مدرنیته هستیم. با توجه به سادگی ویلای نئوکلاسیک هزینه تمام شده آن کمتر از ویلای کلاسیک خواهد بود که این امر به دلیل از بین رفتن هزینه های مربوط به ابزارهای سنگی و سیمانی و... ویلای کلاسیک، بر روی نمای ویلا و خصوصا دیوارهاست چرا که در طراحی ویلای نئوکلاسیک تاکید بر سادگی دیوارها از ارکان اصلی این شیوه معماری است. 

 

 

ویژگی‌های نمای نئو کلاسیک

در طراحی نما به سبک نئوکلاسیک،اشکال هندسی منظم و بدون جزئیات استفاده می‌شوند و نمای ساختمان یا ویلا،مسطح به نظر می‌رسد،یعنی برجستگی کمتری دارد.از ویژگی‌های اصلی طراحی به سبک نئو کلاسیک،ابعاد عظیم و به کاربردن سردرهای زیبا و بزرگ،ظاهری منظم و ساده در طراحی نما،دیوارهای خالی و بدون طرح،استفاده زیاد از ستون‌های بلند به خصوص به سبک دوریک،خطوط مشخص و تمیز،مسطح بودن برجسته کاری‌هاو سازگاری وهمخوانی درب‌ها و پنجره‌ها هستند.دراین طرح سعی می‌شود نما ساده طراحی شده و از اضافه کردن تزئینات و جزئیات به نما،جلوگیری شود.قرارگیری باغ‌هایی به شکل‌ها و الگوهای هندسی در اطراف نماهایی که طرح نئو کلاسیک دارند نیز بسیار رایج شده که برای زیبایی هر چه بیشتر نما است.

تقارن اجزا از مهم‌ترین ویژگی‌های این نما است که حاصل آن آرامش،سکون و ثبات است.وجود نقطه مرکزی که معمولاً ورودی ویلاست،نیز قابلیت خاص دیگری است.تاکید بر قرار گرفتن ورودی ویلا در مرکز، به علت جلو آمدگی ستون‌ها است، که البته تزیینات درب ورودی نیز مزید بر علت است. لبه‌های قرنیزی پنجره‌ها و کنگره‌های چهارگوش،عواملی است که از سادگی نما می‌کاهد.سادگی ویلای نئوکلاسیک،هزینه تمام شده را کاهش داده و تاحدودی توجیه اقتصادی معقولی در مقایسه با سایر سبک‌های معماری دارد.     

 

 

 در اصول طراحی نما در این سبک باید دقت داشت که ویلا در کجا و یا با چه شرایط آب و هوایی ساخته شده؟ یکی دیگر از مواردی که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد، این است که آیا متریال مورد نظر یک ویلای نئوکلاسیک در منطقه ساخت بنا موجود است؟ یا باید از شهری دیگر تهیه و تامین گردد، که در این صورت هزینه حمل و نقل مصالح نیز به هزینه ساخت اضافه می‌گردد. توجه ویژه به سلیقه و ایده‌های ذهنی کارفرما و همچنین ضوابط شهرداری در طراحی نما از مسائلی است که در طراحی اولیه ‌باید،مدنظر طراح قرار گیرد.نما نئوکلاسیک نزدیکی بیشتری به نمای کلاسیک دارد. در واقع عمده قواعد و استانداردهای طراحی نئوکلاسیک از طراحی کلاسیک سرچشمه گرفته است. با این تفاوت که این اصول تا حد امکان ساده سازی شده اند.